UPS achiziționează Bomi Group, companie multinațională de logistică în domeniul medical

Achiziția va îmbunătăți capabilitățile logistice globale end-to-end în domeniul medical și contribuie la extinderea poziției pe piață și la creșterea nivelului de expertiză în Europa și America Latină

București, 8 august 2022 – UPS (NYSE: UPS) a anunțat astăzi că intenționează să achiziționeze Bomi Group, lider în industrie și furnizor multinațional de servicii logistice în domeniul medical. Tranzacția include facilități cu temperatură controlată în 14 țări și aproape 3.000 de membri Bomi Group cu competențe avansate în Europa și America Latină.

„Lider global în segmentul de logistică medicală, Bomi contribuie la îmbunătățirea portofoliului nostru de servicii și la accelerarea procesului prin care intenționăm să devenim furnizorul numărul unu de servicii logistice medicale complexe”, a declarat Kate Gutmann, EVP și președinte International, Healthcare and Supply Chain Solutions. „Angajații UPS Healthcare și Bomi Group împărtășesc valori similare, iar culturile noastre pun un accent ferm pe calitate. Cele două echipe combinate vor îmbunătăți semnificativ capacitatea clienților noștri care activează în domeniul medical de dezvoltare și livrare de inovații care salvează vieți.”

Bomi Group oferă servicii cu valoare adăugată pentru sectoarele Medtech și Pharma din 1985, având o abordare personalizată. Este o companie dedicată sectorului medical, axată pe calitate, care a construit relații de afaceri solide și de lungă durată cu peste 150 de clienți multinaționali din întreaga lume.

UPS Healthcare Fleet Italt

Liderii cheie din Bomi Group, inclusiv CEO-ul Marco Ruini, își vor păstra responsabilitățile, asigurând continuitatea serviciilor către clienții Bomi Group după finalizarea tranzacției. Toți cei 3.000 de angajați ai Bomi Group vor continua să joace roluri vitale în organizație.

„Având o experiență de peste 35 de ani în industria logistică din domeniul medical, echipa noastră a dezvoltat servicii de top, concepute pentru a răspunde nevoilor clienților noștri din domeniul tehnologiilor medicale și farmaceutice”, a declarat CEO-ul Bomi Group, Marco Ruini. „Integrarea în echipa UPS Healthcare ne va permite să extindem aceste capabilități și va fi creată o rețea globală mai puternică și mai inteligentă pentru clienții noștri.”

Bomi Group va adăuga la capabilitățile UPS Healthcare peste 350 de vehicule cu temperatură controlată și 391.000 m2, oferind clienților acces la timpi de livrare mai rapizi, o flexibilitate mai mare de producție și oportunități în atragerea de business-uri noi. Achiziția va juca un rol cheie în furnizarea de tratamente farmaceutice și biologice de ultimă generație, care necesită servicii logistice de precizie pentru produsele sensibile la factori precum timpul de livrare și temperatură.

UPS_HEALTHCARE.1080

„Ne concentrăm asupra dezvoltării unor capabilități și servicii de logistică ce le permit clienților noștri să livreze cele mai recente inovații din domeniul medical”, a declarat președintele UPS Healthcare Wes Wheeler. „Suntem încântați să aducem laolaltă talentul și capabilitățile Bomi Group și cele ale UPS Healthcare – împreună, vom oferi clienților noștri soluții de top, care vor fi susținute de rețeaua logistică integrată și inteligentă a UPS la nivel global.”

Achiziția Bomi face parte din planul UPS Healthcare de extindere a rețelei și serviciilor pentru a răspunde cererii în continuă creștere – incluzând Bomi, UPS Healthcare și-a dublat capabilitățile globale din 2020 până în prezent. Extinderile recente includ facilități de logistică pentru domeniul medical de ultimă generație, construite recent și care vor fi deschise în curând în Germania și Australia, precum și un campus extins în Ungaria și Țările de Jos.

De asemenea, UPS Healthcare a îmbunătățit recent UPS Premier, un serviciu bazat pe tehnologie care poate prioritiza și urmări expedițiile critice pe o distanță de 3 metri de locația lor, oriunde în rețeaua globală a UPS. UPS Premier oferă clienților UPS Healthcare vizibilitate, control, fiabilitate și capabilități de recuperare a produselor.

Aceste extinderi, dar și noile servicii răspund nevoilor complexe și variate ale clienților UPS Healthcare, permițându-le să transforme serviciile de logistică într-un avantaj competitiv.

Finalizarea tranzacției este estimată pentru sfârșitul acestui an, fiind supusă revizuirii și  aprobării din partea autorităților de reglementare. Valoarea și termenii tranzacției nu au fost dezvăluite pentru moment. J.P. Morgan Securities LLC a asistat UPS în calitate de consilier financiar.

Pentru mai multe detalii despre inovațiile UPS Healthcare și despre soluțiile orientate către clienți accesați Healthcare.ups.com și about.ups.com.

 

Despre UPS

 

UPS (NYSE: UPS) este una dintre cele mai mari companii din lume, cu venituri în 2021 de 97,3 miliarde de dolari și oferă o gamă largă de soluții logistice integrate pentru clienții din peste 220 de țări și teritorii. Cei peste 534,000 de angajați ai companiei se aliniază obiectivului nostru declarat „Moving our world forward by delivering what matters” și adoptă o strategie simplă, dar puternică: Customer First. People Led, Innovation Driven. UPS se angajează să protejeze mediul și să contribuie pozitiv în cadrul comunităților pe care le deservește în întreaga lume. UPS susține ferm diversitatea, echitatea și incluziunea. Compania poate fi găsită pe Internet la www.ups.com, iar mai multe informații pot fi accesate la about.ups.com și www.investors.ups.com.

Despre UPS Healthcare                                                                                                              

UPS Healthcare oferă clienților din întreaga lume o expertiză logistică unică în domeniul medical. UPS Healthcare deține peste 11 milioane de metri pătrați de spații de distribuție conforme cu cGMP sau cGDP la nivel mondial. Serviciile UPS Healthcare includ: gestionare stocuri, ambalare și expediere la temperatură controlată, depozitare dispozitive medicale și fulfillment, laboratoare și logistică pentru studii clinice. Infrastructura globală UPS Healthcare, serviciul de vizibilitate UPS Premier, tehnologiile de urmărire și monitorizare, precum și sistemul global de calitate sunt bine adaptate pentru a răspunde cerințelor complexe de logistică din prezent pentru industriile farmaceutică, de dispozitive medicale și diagnostice de laborator.

Despre Bomi Group

BOMI GROUP este o companie multinațională italiană, lider în domeniul serviciilor de logistică integrate pentru sectorul medical. Bomi este partenerul logistic a peste 150 de clienți din întreaga lume, inclusiv jucători importanți din sectoare precum dispozitive medicale, diagnostice in vitro, sectorul biomedical și  farmaceutic. Grupul este prezent prin intermediul subsidiarelor și societăților afiliate acestuia în 14 țări din întreaga lume, un accent deosebit fiind pus pe Europa și America de Sud. Grupul are peste 3.000 de angajați și deține propriul parc de vehicule pentru livrări zilnice către spitale, clinici, laboratoare, farmacii și pacienți care beneficiază de îngrijire la domiciliu. Pentru mai multe informații, vizitați bomigroup.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>