Buchete funerare prin serviciul de livrare OkFlora

Florile sunt o parte importantă a înmormântărilor și a serviciilor de pomenire. Buchetele funerare, coroanele sau chiar floarea aruncată individual în mormânt, servesc drept salut final pentru decedat și pot exprima ceea ce nu poate fi exprimat în cuvinte în momentul înmormântării.

Poți comanda aranjamente funerare din flori naturale, frumoase care formează cadrul demn pentru a-ți lua rămas bun. În sensul funerar, florile transmit și confort și speranță la înmormântări și pot elimina o parte din gravitatea morții.

#14 - darqblog.com - OK Flora - iulie 2021

Dar ce flori și care culori sunt potrivite pentru o înmormântare? 

Istoria florilor funerare provine de demult. Resturi de flori și polen au fost deja găsite în mormintele neanderthalienilor, chiar dacă astăzi, acest lucru este încă controversat, dacă acestea au rămas în mormânt ca parte a unui ritual de adio sau mai mult întâmplător. Cu toate acestea, descoperirile de fragmente de flori și polen în mormintele din nordul Irakului, arată că florile fac parte din ritualurile funerare de câteva mii de ani și, din cele mai vechi timpuri, obiceiul este un ritual, ca un ultim omagiu clar documentat. Se presupune că florile au fost integrate în cultele morților în diferite culturi, în multe feluri încă din timpurile preistorice, datorită frumuseții și fragilității lor și ca simboluri pentru creșterea și decăderea vieții.

Utilizarea florilor funerare în cultura funerară practicată astăzi în România, apare dintr-un amestec de elemente creștine, emoționalitate privată și statut social. Și chiar dacă floristica funerară este supusă tendinței și modei vremii, aranjamentele florale luxuriante rămân unele dintre cele mai importante caracteristici ale unei înmormântări creștine.

Culorile florilor buchetelor funerare

Buchetele de flori funerare trebuie să fie în tonuri și culori mai vibrante. Culorile strălucitoare, cum ar fi alb, roșu deschis, roz, portocaliu și albastru deschis, sunt pete luminoase, simbolizând pe lângă durere și condoleanțe, în special speranța și confortul. Albul din buchetul funerar reprezintă, de asemenea, puritatea și viața de apoi. Prin urmare, atunci când alegi buchete de flori, culorile albe sau palide și subtile sunt o opțiune dovedită și elegantă. Dar, combinația de flori colorate, în funcție de sezon, a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani.

Înțelesul anumitor flori din buchetele funerare

În simbolistica buchetelor de flori funerare, trandafirul reprezintă în general dragostea și solidaritatea cu decedatul. Cala simbolizează frumusețea, puritatea, eleganța și devotamentul, fiind o floare clasică a morților. După cum sugerează și numele său, floarea de Nu-Mă-Uita exprimă un rămas bun și amintirea rudelor. Crinul simbolizează speranța, lumina și solidaritatea cu Dumnezeu. Crizantema este o expresie picturală a sincerității, a providenței și a iubirii durabile dincolo de moarte.

Hortensia simbolizează dragostea, armonia și pacea și, prin urmare, este foarte potrivită și ca floare pentru înmormântări. În simbolistica florală, gerbera nu înseamnă durere, ci dragoste, căldură și putere. Garoafa înseamnă iubire, loialitate și prietenie, atât în ​​relațiile interumane, cât și în relația dintre om și Dumnezeu. Amarilis simbolizează harul, prietenia și respectul. Un buchet de amarilis poate fi așezat pe un mormânt, dacă l-ai admirat foarte mult pe decedat în timpul vieții sau dacă v-a legat o prietenie strânsă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *