Ce trebuie să știi despre procedurile de despăgubire în urma unui accident rutier?

În România sunt câteva zeci de accidente auto în fiecare zi. La ele participă sute de oameni, dintre care unii sunt răniți, iar alții sunt uciși. Acesta este ceea ce distinge un accident de o coliziune – este primul eveniment în care cineva este rănit sau ucis. Trebuie să știi că ai dreptul la despăgubiri pentru vătămările suferite. Cine are dreptul la despăgubiri accidente rutiere, dar și ce trebuie făcut pentru a le obține?

Când și cui se datorează despăgubirile după un accident de mașină?

Fiecare persoană rănită într-un accident rutier cauzat de un alt șofer poate conta pe despăgubiri. Acestea pot include tulburări de sănătate, suferință și durere ca urmare a evenimentului. Este important, de asemenea, să se adauge la acest scop și traume psihologice.

Compensația pentru sănătate după un accident de mașină acoperă atât rambursarea cheltuielilor medicale, cât și venitul pierdut din cauza incapacității de a efectua munca, din cauza rănilor. Beneficiul include și rambursarea costurilor de călătorie sau a bunurilor deteriorate.

Victimele care au suferit daune grave sau boli ca urmare a unui accident care le împiedică să lucreze pot solicita o pensie .

#7 - darqblog.com - Varzaru - iulie 2021

Cum să raportezi o cerere de despăgubire asigurătorului?

O parte vătămată care dorește să solicite despăgubiri ar trebui să stabilească datele personale ale cazului imediat după accident. În caz de incidente grave, aceste date sunt colectate de poliție, care notează și incidentul. Merită, de asemenea, convocarea lor într-o situație în care făptuitorul nu recunoaște vinovăția sau nu dorește să furnizeze informațiile menționate.

Având detaliile autorului accidentului, poți raporta pierderea personală asigurătorului . Exact la fel ca în cazul avariilor motorului, o cerere de plată a prestației ar trebui să fie depusă la compania de asigurări în care autorul accidentului a achiziționat o asigurare de răspundere civilă. Acest lucru este crucial, deoarece toate bunurile și daunele personale sunt lichidate din asigurarea de răspundere civilă a făptuitorului.

Înainte de a depune cererea, merită luată în considerare cu atenție suma solicitată . Orice dovadă care dovedește amploarea accidentului va fi utilă în estimarea mărimii pierderii. În acest scop, merită să aduni toate documentele doveditoare. Toate materialele care dovedesc amploarea leziunilor și pierderilor joacă un rol important în determinarea cuantumului compensației. Pe baza lor se stabilește valabilitatea cererii, precum și valoarea finală a prestației plătite.

Dacă viața ta s-a schimbat semnificativ ca urmare a unui accident, poți solicita și asigurarea de răspundere civilă a făptuitorului . Aceste situații pot include pierderea totală sau parțială a capacității de a efectua munca sau o creștere a nevoilor care rezultă din tratamentul de specialitate costisitor. Cu toate acestea, pentru a obține fonduri pentru aceasta, trebuie să se demonstreze că leziunile sunt permanente.

În funcție de situație, compensația acordată pentru vătămări corporale poate fi redusă . Cele mai frecvente includ:

  • contribuția părții vătămate la producerea sau creșterea prejudiciului,
  • statutul de proprietate al părții vătămate sau al persoanei responsabile de producerea prejudiciului, în conformitate cu principiile coexistenței sociale.

La stabilirea cuantumului compensației, trebuie să îți amintești că aceasta ar trebui să compenseze ceea ce persoana vătămată a pierdut ca urmare a unui accident, de exemplu, daune vehiculului sau telefonului, dar și profituri pierdute, adică tot ceea ce ar putea avea partea vătămată. realizat dacă incidentul nu s-ar fi produs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *