Samsung lansează SSD-ul 990 EVO: O performanță îmbunătățită a fluxurilor de lucru zilnice pentru jocuri video, afaceri și creație

Noul SSD NVMe oferă o mai bună performanță, eficiență energetică și o interfață versatilă

SEUL, Coreea – 24 ianuarie 2024 – Samsung Electronics Co. Ltd., lider mondial în tehnologia avansată a cardurilor de memorie, a anunțat astăzi lansarea SSD-ului 990 EVO, cel mai nou produs din gama de SSD-uri de larg consum a companiei, ce oferă performanță înaltă cu o mai bună eficiență energetică. Conceput pentru a îmbunătăți experiențele zilnice de utilizare a computerului, cum ar fi jocurile, munca și editarea foto/video,

SSD-ul NVMe se dorește să fie o soluție ideală pentru o gamă diversă de utilizatori.

„Samsung a valorificat tehnologiile sale avansate de memorie pentru a obține soluții SSD optimizate, iar pentru cel mai recent produs de larg consum al nostru am îmbinat atât inovația, cât și caracterul practic pentru a îmbunătăți experiența de lucru pe computer a utilizatorilor”, a declarat Hangu Sohn, vicepreședinte al echipei Memory Brand Product Biz de la Samsung Electronics. „990 EVO este un mix echilibrat între performanță, eficiență energetică și fiabilitate, fiind o alegere versatilă pentru cea mai recentă interfață, potrivită pentru o varietate de sarcini de zi cu zi, precum jocurile video sau fluxurile de lucru creative și de afaceri.”

Performanță îmbunătățită

990 EVO oferă o performanță îmbunătățită de până la 43% în comparație cu modelul anterior, 970 EVO Plus. Vitezele de citire secvențială ajung până la 5.000 megabyți pe secundă (MB/s) și vitezele de scriere până la 4.200 MB/s. Vitezele de citire și scriere aleatorie sunt, de asemenea, mai rapide, atingând până la 700.000 de operațiuni de intrare/ieșire pe secundă (IOPS) și, respectiv, 800.000 IOPS.

Utilizând tehnologia Host Memory Buffer (HMB) pentru a se conecta direct la DRAM-ul procesorului gazdă, SSD-ul poate obține o performanță optimizată chiar și în absență unui DRAM. Utilizatorii care își schimbă SSD-urile de larg consum anterioare vor observa viteze de încărcare semnificativ mai mari pentru jocuri și acces rapid la fișierele mari.

 Eficiență energetică îmbunătățită și soluție termică inteligentă

Samsung 990 EVO a îmbunătățit eficiența energetică cu până la 70% în comparație cu 970 EVO Plus, permițându-le utilizatorilor să beneficieze de o utilizare extinsă pe PC-uri, fără a se preocupa constant de nivelul bateriei. De asemenea, acceptă opțiunea Modern Standby1, care permite o funcție de pornire/oprire instantanee, cu conectivitate neîntreruptă la internet și primire continuă a notificărilor, chiar și în moduri cu consum redus de energie.

990 EVO este prevăzut cu un distribuitor de căldură care reglează în mod eficient statusul termic al cipului NAND, permițând operațiilor să ruleze în mod constant la cel mai înalt nivel, fără a compromite integritatea unității.

Un SSD versatil pentru prezent și viitor

990 EVO este un SSD versatil creat pentru a satisface nevoile de calcul actuale, dar care anticipează și cerințele viitoare. Utilizatorii pot realiza cu ușurință mai multe sarcini concomitent, folosind un singur SSD care răspunde cerințelor de zi cu zi, cum ar fi jocurile video și fluxurile de lucru de afaceri și creative.

Acceptând ambele interfețe PCIe 4.0 x4 și PCIe 5.0 x2, 990 EVO se potrivește nevoilor PC-urilor de astăzi acceptând sloturi PCIe 4.0 M.2. Oferă, de asemenea, compatibilitate, control termic și economia energiei pentru interfețele PCIe 5.0 în aplicațiile viitoare.

Modelul 990 EVO este disponibil în variante cu o capacitate de 1 terabyte (TB) și 2 TB.

Compatibilitate cu software-ul Samsung Magician

Software-ul Samsung Magician prezintă o suită de instrumente de optimizare pentru o mai bună funcționalitate a tuturor SSD-urile Samsung, inclusiv 990 EVO. Atunci când schimbă SSD-ul, utilizatorii pot eficientiza ușor și sigur procesul de migrare a datelor. În plus, Samsung Magician protejează datele valoroase, monitorizează starea de sănătate a unității și notifică actualizările de firmware în timp util.

Pentru mai multe informații, inclusiv detalii despre garanție, accesează samsung.com/SSD sau semiconductor.samsung.com/internal-ssd/.

Specificații SSD Samsung 990 EVO

 

Categorie SSD Samsung 990 EVO
Interfață PCIe Gen 4.0 x4 / 5.0 x2 NVMe 2.02
Format M.2 (2280)
Memorie de stocare 3-TLC V-NAND Samsung
Controler Controler intern Samsung
Capacitate3 1 TB 2 TB
Viteză de citire/scriere secvențială 4,5 Până la 5.000 MB/s, până la 4.200 MB/s
Viteză de citire/scriere aleatorie (QD32) 4,5 Până la 680K IOPS, 800K IOPS Până la 700K IOPS, 800K IOPS
Software de administrare Software-ul Samsung Magician
Criptarea datelor Criptare completă de disc AES 256-bit, TCG / Opal V2.0,

Unitate criptată (IEEE1667)

Număr total de byți scriși 600 TB 1200 TB
Garanție 6 Garanție limitată de cinci ani 7

1 Pentru informații detaliate despre Modern Standby, vizitați site-ul web  Microsoft  (https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/device-experiences/part-selection#ssd-storage).

2 NVM Express® este o marcă înregistrată a NVM Express, Inc.

3 1 GB = 1.000.000.000 byți IDEMA. O parte a capacității poate fi utilizată pentru fișierele de sistem și pentru întreținere. Astfel, capacitatea reală poate fi diferită de cea indicată pe eticheta produsului.

4 ,5 Măsurătorile de performanță secvențiale și aleatorii se bazează pe IOmeter1.1.0. Performanța poate varia în funcție de versiunea de firmware a SSD-ului, de hardware-ul și configurația sistemului.

Configurația sistemului de testare: Procesor AMD Ryzen9 7950x 16-Core CPU@4.5GHz, DDR5 4800MHz 16GBx2 (PC5-38400), OS-Windows 11 Pro 64bit, Chipset – ASRock X670E Taichi

Samsung Electronics nu va fi răspunzătoare pentru nicio pierdere, inclusiv, dar fără a se limita la pierderea de date sau alte informații scrise pe produsele Samsung Electronics sau pentru pierderea profitului sau veniturilor care pot fi suportate de utilizator. Pentru mai multe informații despre garanție, accesează samsung.com/SSD sau semiconductor.samsung.com/internal-ssd/

7 Cinci ani sau numărul total de byți scriși (TBW), oricare dintre acestea survine mai întâi. Pentru mai multe informații despre garanție, consultă documentul de garanție din pachet.

Despre Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung inspiră lumea și conturează viitorul prin idei și tehnologii transformative. Compania redefinește domeniul televizoarelor, al telefoanelor inteligente, al dispozitivelor purtabile, al tabletelor, al aparatelor electrocasnice, sistemelor de rețea și soluțiilor de memoriei, al sistemelor LSI și soluțiilor LED și oferă o experiență facilă și conectată prin ecosistemul SmartThings și colaborarea deschisă cu partenerii. Pentru cele mai recente noutăți, accesează Samsung Newsroom: news.samsung.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *