Confecții metalice Analko Metal Confex

#9

La Analko Aluminium se execută tipuri de procese tehnologice utilizate la fabricarea produselor din metale și aliajele acestora. În procesul de prelucrare a metalelor, există o schimbare în dimensiunea, forma și proprietățile fizice și mecanice ale semifabricatelor metalice. Dezvoltarea de noi metode pentru confecții metalice, producția de piese metalice, îmbunătățirea tehnologiilor existente de prelucrare a metalelor și economisirea resurselor sunt cele mai importante sarcini. Nu mai este posibil să ne imaginăm viața unei persoane moderne fără metal, deoarece metalul este folosit peste tot. Mii de aliaje au fost inventate cu caracteristici diferite și multe modalități de prelucrare a acestora.

Termenul confecții metalice de astăzi este un nume general pentru o serie de procese și operații tehnologice asociate studiului metodelor de prelucrare a materialelor metalice pentru obținerea semifabricatelor, a produselor finite sub formă de piese și mecanisme ale mașinilor, folosind diverse echipamente, mașini, scule și moduri de acțiune. Atunci când sunt executate servicii de confecții metalice, se produce o schimbare în forma, dimensiunea și proprietățile metalelor și aliajelor.

Confecții metalice – procese de lucru

Prin natura impactului fizic asupra metalului prelucrat, există procese fierbinți, reci, electrochimice, cu laser, mecanice și alte tipuri de prelucrare. Prin confecții metalice, de regulă, se crează piese de prelucrare primară, tăiere pentru aducerea la forma și dimensiunea necesară, îmbinarea și schimbarea proprietăților materialului. În funcție de operațiunile tehnologice utilizate pentru a oferi produselor metalice o anumită formă, dimensiune, finisare a suprafeței, precizie, precum și calitățile și proprietățile necesare, aceste procese sunt împărțite în mai multe tipuri de servicii: prelucrare mecanică folosind diverse mașini și scule, tăierea metalelor, îndoirea metalelor, sudarea metalelor și lipirea metalelor, tratament termic, tratament chimic, electrolitic și chimico-termic (aplicarea diferitelor acoperiri de protecție și decorative). Astăzi, executarea lucrărilor de confecții metalice nu mai necesită mult timp și nu mai este o muncă grea, deoarece aproape întregul proces a trecut de mult de la manual la automat. Mașinile de confecții metalice, ajută la rezolvarea acestor servicii. Întregul proces se desfășoară rapid, precis, fără utilizarea forței fizice, economisind timp și resurse.

Tehnologii moderne pentru confecții metalice

În confecții metalice, se folosesc atât metode vechi, de multă vreme, cât și tehnologii moderne, care fac posibilă reducerea participării umane la proces și economisirea semnificativă a resurselor. Iar cerințele pentru orice echipament utilizat sunt următoarele: productivitate ridicată (cel mai adesea vorbim despre o scară de producție care necesită un randament ridicat); acuratețe (la prelucrarea metalului, este necesar să se ia în considerare orice detaliu, cel mai mic); fiabilitate și durabilitate. Cea mai utilizată metodă la atelierul de confectii metalice Analko Aluminium este tăierea metalelor, care poate fi de mai multe tipuri:

  • Tăierea cu plasmă.Procesul de tăiere are loc datorită jetului de plasmă. Această metodă permite efectuarea procesului cu precizie ridicată.
  • Tăierea cu laser.Există o pierdere foarte mică de material în timpul tăierii cu laser. În plus, laserul practic nu dă erori. Debitarea cu laser este potrivită pentru metalele neferoase moi.

Mașinile CNC sunt unități destul de scumpe care necesită instalare și reglare profesională. Analko Aluminium dispune de mașini CNC pentru confecții metalice și este mai bine să contactezi atelierul de confecții metalice care va putea realiza toate comenzile, oricât de complexe ar fi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *