Cum alegem halatul medical potrivit?

Importanța halatelor medicale

#6Halatele medicale cu mâneci lungi sunt esențiale pentru furnizorii de servicii medicale în timpul focarului COVID-19. Ca echipament de protecție personală ( EIP ), acestea ajută la protejarea furnizorilor de servicii medicale împotriva picăturilor respiratorii și la încetinirea răspândirii bolii în întreaga țară.

Furnizorii de servicii medicale folosesc halate medicale într-o varietate de locuri, inclusiv secții de urgență, unități de terapie intensivă și clinici medicale.

Există 2 tipuri de halate medicale:

  1. izolare
  2. chirurgical

Uneori sunt etichetate ca:

  1. halate medicale procedurale
  2. halate non-chirurgicale
  3. halate de sală de operație

Indiferent de numele folosit, eticheta va indica utilizarea specifică pentru halatul medical.

  1. Halatele de izolare protejează îmbrăcămintea furnizorilor de servicii medicale. De asemenea, protejează vizitatorii și pacienții, deoarece împiedică transferul de microorganisme și fluide corporale în situații de izolare a pacienților.
  2. Halatele chirurgicale sunt halate textile sterile. Furnizorii de servicii medicale poartă aceste halate atunci când lucrează într-un mediu steril.

Recent au fost descrise nivelurile de protecţie a barierelor pentru halate şi alte îmbrăcăminte de protecţie destinate utilizării în centrele de sănătate şi specifică metodele de testare şi rezultatele de performanţă necesare pentru a verifica şi valida dacă halatele oferă nivelurile de protecţie nou definite:

  1. Nivelul 1: risc minim, care trebuie utilizat, de exemplu, în timpul îngrijirii de bază, izolarea standard, halatul pentru vizitatori sau într-o unitate medicală standard.
  2. Nivelul 2: risc scăzut, care va fi utilizat, de exemplu, în timpul extragerii sângelui, suturării, în Unitatea de Terapie Intensivă (UCI) sau într-un laborator de patologie.
  3. Nivelul 3: risc moderat, care trebuie utilizat, de exemplu, în timpul extragerii sângelui arterial, introducând o linie intravenoasa (IV), în camera de urgenţă sau pentru cazuri de traumatism.
  4. Nivelul 4: risc ridicat, care trebuie utilizat, de exemplu, în timpul procedurilor îndelungate, cu intensitate de lichid, intervenţii chirurgicale, când este necesară rezistenta agentului patogen sau sunt suspectate boli infecţioase.

Indiferent de denumirea produsului (adică rochie de izolare, rochie de procedura sau rochie de acoperire), atunci când alegeţi halate, căutaţi etichetarea produsului care descrie o utilizare prevăzută cu nivelul de protecţie dorit, bazat pe nivelurile de risc de mai sus. Numele produselor nu sunt standardizate.

Un halat chirurgical este o îmbrăcăminte de protecţie personală destinată să fie purtată de personalul de asistenţă medicală în timpul procedurilor chirurgicale pentru a proteja atât pacientul, cât şi personalul de îngrijire a sănătăţii de transferul microorganismelor, fluidelor corporale şi a particulelor. Datorită naturii controlate a procedurilor chirurgicale, zonele critice de protecţie au fost descrise de standardele naţionale.

Întrebarea este de unde poți achiziționa astfel de halate medicale? Ei bine, cel mai simplu și mai ușor este sa îl cumperi chiar din mediul online, întrucât sunt numeroase site-uri speciale care comercializează astfel de produse. Un exemplu în acest sens este site-ul oficial al magazinului online Drinuniformă care pune la dispoziția tuturor produse confecționate din materialele calitative, extrem de rezistente și care sunt disponibile la prețuri imbatabile, atât în mărimi universale, cât și pe mărimi specifice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *