Ce variante de implant dentar ai la dispoziție?

13Există sistemul de implant dintr-o singură piesă și din două piese. De asemenea, se face distincția între implanturile imediate și cele din stadiul târziu. Sistemul cu o singură piesă a fost adesea folosit în trecut și constă dintr-o singură piesă. După inserție, capul implantului iese din membrana mucoasă, ceea ce cauzează adesea probleme în faza de vindecare. Cu sistemul din două părți, un implant este plasat în os. Gâtul implantului și coroana implantului sunt apoi înșurubate pe aceasta. În domeniul sistemelor de implantare, sistemul de implanturi în două sau mai multe părți a prevalat asupra sistemului dintr-o singură parte. Spre deosebire de sistemul dintr-o singură piesă, părțile implantului înșurubate împiedică stresul implantului în timpul perioadei de vindecare.

Ce materiale sunt utilizate pentru implanturi?

Implanturile sunt aproape întotdeauna din titan. În comparație cu alte metale, titanul are proprietăți mecanice și statice bune. Acestea oferă avantaje precum:

  • Densitate și duritate
  • Rezistență la îndoit și compresiune
  • Rezistență la tracțiune
  • Elasticitate

Titanul face implanturile stabile și rezistă la sarcinile de mestecat ulterioare. Ca alternativă, implanturile sunt realizate din ceramică, deoarece această substanță este, de asemenea, bine tolerată de organism. Cu toate acestea, implanturile ceramice nu sunt considerate la fel de dure și stabile ca implanturile din titan.

Implanturile dentare sunt fabricate din materiale diferite și sunt disponibile în diferite dimensiuni. Trebuie făcută o distincție între:

  • Implanturi rapide: sunt introduse în osul maxilarului și sunt prevăzute cu proteze într-o singură sesiune imediat după îndepărtarea dinților. Condițiile preliminare sunt o cantitate suficientă de os și stabilitatea primară a unui implant Nobel
  • Implanturi cu diametru redus: sunt utilizate în regiunea anterioară, pentru retragerea orizontală a osului maxilarului, pentru protezele dentare complete și alte tratamente complicate pentru proteze dentare.
  • Implanturi intermediare: sunt foarte subțiri și se introduc ca tranziție la restaurarea imediată (în timpul fazei de vindecare a implanturilor finale). Sunt ușor de inserat și de îndepărtat.
  • Implanturi de înclinare: implanturi înguste, teșite, care sunt utilizate cu o cantitate mică de os și oferă astfel multe avantaje (inclusiv ocolirea structurii osoase)
  • Implanturi conice: Se folosesc atunci când este puțin os în maxilarul superior și densitatea osoasă este scăzută. Acest tip de implant este utilizat în principal ca implant cu șurub.
  • Implanturi dentare ultra scurte: lungimea scurtă și diametrul mare asigură o distribuție mai bună a sarcinii în condiții anatomice dificile (de exemplu, atunci când zona posterioară a maxilarului superior și inferior este caracterizată de pierderea osoasă severă).
  • Mini implanturi: se folosesc atunci când se utilizează proteze complete, punți, în ortodonție și ca proteze intermediare. Acestea se caracterizează printr-un diametru mai mic și o structură dintr-o singură bucată.

Diametrul implanturilor care sunt introduse în maxilar este de obicei între 3,3 și 5 milimetri. Lungimile au aproximativ 8 până la 15 milimetri și depind de cantitatea de os disponibilă. În plus, lungimea este determinată de situația generală a implantului și de structura maxilarului pacientului respectiv. Dacă există suficient os disponibil, implanturile mai scurte sunt deseori suficiente.

Costurile pentru implanturi realizate la clinica Dentocare variază în funcție de efortul medical, iar materialele utilizate joacă, de asemenea, un rol aici.

Datorită proceselor moderne de fabricație și metodelor profesionale de tratament în stomatologie, implanturile sunt acum un înlocuitor complet pentru dinții pierduți. Nu contează unde îți lipsește un dinte. În ceea ce privește funcția și estetica, implanturile cu greu pot fi distinse de dinții reali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *