Cum să cumperi corect trandafirii şi care sunt tipurile folosite pentru buchete, cutii şi coşuri?

#16Roagă pe cineva care nu este familiarizat cu florile să numească o floare despre care a auzit cel puțin o dată și probabil va spune „trandafir”. Nu este surprinzător, având în vedere imensă popularitate a acestei flori. Cu 13.000 de soiuri, trandafirul domină literalmente regatul florilor. Totuși, aceste tipuri de soiuri fac destul de dificilă alegerea tipului potrivit pentru a fi folosit pentru o anumită ocazie, mai ales că există diverse obiceiuri și etichete care înconjoară gesturile care implică trandafir. Iată câteva sfaturi pentru selectarea trandafirilor care pot fi utile atunci când sunt folosiţi în aranjamente pe care le comanzi dintr-o florărie online.

Atenţie la cei ofiliţi

Poate cea mai dificilă parte a selectării trandafirilor este aceea de a separa plantele proaspete de cele care se află în depozit de mult timp. Acest lucru este important, deoarece trandafirii bătrâni, deși arată bine în magazin, se ofilesc mai repede decât cei nou-înfloriți atunci când sunt puşi în glastră și nu li se administrează un tratament adecvat. Pentru a identifica florile proaspete, pur și simplu sunt atinse frunzele şi petalele plantelor. Frunzele proaspete sunt ferme şi uşor catifelate, în timp ce petalele sunt suculente, moi şi flexibile.

Specialiştii verifică mugurii şi bobocii înainte de a trimite trandafirii

Desigur, vrei să-ți vezi trandafirii în toată splendoarea lor cu toate petalele întinse elegant. Dar vrei probabil să se întâmple asta nu la magazin în timp ce cumperi trandafirii, ci la ocazia pentru care sunt cumpăraţi. Dacă buchetul tău de trandafiri constă atât din muguri, cât și din bulbi cu flori, vei avea mai multe şanse ca anumite flori să se deschidă la momentul perfect. Pentru coşuri şi cutii cu trandafiri se folosesc de cele mai multe ori trandafiri lungi, care permit amplasarea într-un mod unic.

Specialiştii sunt atenţi la tulpini înainte de a alege florile potrivite

Atunci când evaluează trandafirii, specialiştii ştiu că nu doar petalele lor conțin indicii despre vârsta lor, ci şi tulpina. Dacă nu se pot distinge inflorescenţele proaspete de cele vechi, tulpinile sunt cele care vor oferi informaţii importante. Dacă tulpinile se simt puternice şi opun rezistenţă la îndoire, este posibil ca acestea să fi fost tăiate recent. Tulpinile ceva mai bătrâne se vor rupe mai uşor.

Recipientul în care sunt puse florile contează

Mulți vânători de trandafiri fac greșeala de a alege un recipient mai întâi, înainte de a alege florile. Drept urmare, alegerea lor de flori devine limitată de tipul și dimensiunea recipientului pe care l-au ales. De exemplu, dacă au ales o vază foarte înaltă, vor trebui să aleagă trandafiri cu tulpini lungi și, chiar dacă acei trandafiri nu sunt ceea ce își doresc, nu mai au decât să-i aleagă de dragul de a avea ceva pentru a se încadra în vază lungă.

Dacă nu ştii cum să alegi trandafirii potriviţi,  mai bine consultă sfaturile unei florării pentru a obține cel mai bun ghid de cumpărare de trandafiri. Nu este necesar să iei decizii pe loc, dar îţi recomandăm să iei în calcul sfaturile specialiştilor. De asemenea, poţi cumpăra şi aranjamentele florale gata făcute, disponibile pe site, pentru că vei avea o surpriză plăcută de fiecare dată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *