Cum se prezinta delegatia Romaniei la MWC Barcelona 2018

• La Mobile World Congress 2018, România este reprezentată de 13 companii. Soluțiile acestora sunt în domenii precum dezvoltare software, dezvoltare hardware și creare de aplicații pentru platforme mobile;
• România, prin companii prezente pe piața locală, este prezentă pentru a șasea ediție la evenimentul din Barcelona;
• Asociația Română pentru Industria Electronică și Software Timișoara (ARIES-TM) și Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat al României au sprijinit deplasarea celor 13 companii la MWC 2018. Participarea României la acest eveniment a implicat un buget de peste 200.000 de euro;

28 februarie 2018 – Companiile din România prezintă o gamă completă de produse și servicii la unul dintre cele mai mari show-uri ale tehnologiei globale. Ca în fiecare an, primul trimestru este marcat de derularea evenimentului Mobile World Congress din Barcelona.

Anul acesta, evenimentul se desfășoară între 26 februarie și 01 martie, iar România a ajuns pentru a șasea oară din 2012, printre marii jucători din lumea tehnologiei. Companiile prezente în Spania pentru MWC 2018 se bucură de susținerea Asociației Române pentru Industria Electronică și Software Timișoara (ARIES-TM) și Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat al României. Pe parcursul săptămânii dedicate acestui show, câteva mii de oameni vizitează standul României, oferind feedback pozitiv privind creațiile companiilor, acestea reușind să creeze contacte care le vor ajuta pe termen lung în dezvoltarea afacerilor.

Cele 13 companii și produsele cu care s-au prezentat la MWC 2018

Companiile care au realizat deplasarea în Barcelona provin din marile orașe ale țării, cum ar fi București, Cluj sau Brașov. Cele mai multe dintre acestea s-au bucurat de un succes atât de mare pe piața din România, încât au ajuns să își extindă operațiunile și în țările vecine sau spre Vestul Europei.

Când vine vorba de repartiția pe orașe, din București sunt prezente Free Wifi System, Nexus Electronics, Softelligence și Tremend Software Consulting.

Free Wifi System oferă servicii de colectare baze de date, analiza clienților și comunicare directă prin SMS/Email.

Nexus Electronics este prezentă cu Zimplu CRM, aplicație software pentru managementul relațiilor cu clienții, departamente de vânzări, marketing și service din cadrul companiilor, și cu Nexus GPS Tracking, aplicație software pentru managementul flotelor de vehicule, monitorizarea vehiculelor (locație, viteză, consum carburant).

Softelligence este un dezvoltator software cu un model unic de livrare către companii globale din domeniile Financiar-Bancar, Telecom, Logistică și Retail, prin integrarea inovației digitale și inteligenței artificiale cu servicii avansate de data analytics și predictive analytics, și o profundă înțelegere a nevoilor specifice fiecărui domeniu, livrează soluții și servicii software pentru viitorul digital.

Cu o experiență de 12 ani în dezvoltarea de soluții software, Tremend s-a specializat în furnizarea de platforme pentru companii, inginerie avansată pentru automotive, IoT și servicii profesionale utilizând tehnologii emergente precum AI, Machine Learning și Biometrics.

Din Braşov este prezentă Visual Fan, care a lansat cu această ocazie o soluție Inteligentă, un sistem integrat bazat în special pe noul asistent vocal, AVI, care poate fi controlat de către utilizator prin intermediul dispozitivelor mobile. Acesta poate fi utilizat pentru cumpărături, divertisment și pentru a controla casa inteligentă. Allview a introdus și un prototip pentru un concept nou dezvoltat de la zero de echipa Allview – boxa inteligentă cu display integrat, View Bass. AVI și View Bass vor fi interconectate, iar utilizatorii vor putea solicita asistentului vocal să redea videoclipuri de pe YouTube, să sune sau să trimită mesaje către persoanele de contact, să afișeze prognoza meteo, să creeze și să facă liste de cumpărături și multe altele.

Din Cluj a sosit la MWC 2018 Altom Consulting cu instrumente de testare software: Robotul de testare AltTap și AltRunner, un produs pentru testarea aplicațiilor mobile și cu servicii de testare software: testare funcțională, testarea performanței, testare de utilizabilitate, testarea compatibilității, testare Agile și planificarea testării, testare de software embedded, aplicații web, desktop și de mobil, testare automată pe web și pe mobil, BDD, testare automată funcțională și la nivel de protocoale.

Tot din Cluj sunt prezenți si cei de la AROBS Transilvania Software, care pe lângă serviciile de software development, au dezvoltat o serie de soluții software proprii pentru piața românească: soluție pentru automatizarea forței de vânzari (OptimallSFA), sistemul Business Inteligence de analiză și raportare a datelor (OptimallBI), soluție de monitorizare și management a parcurilor auto prin GPS/GPRS (TrackGPS), sistemul de monitorizare prin GPS a persoanelor (Personal Tracker), sistemul automat de vânzare a biletelor și legitimațiilor de călătorie pentru transportul public (AROBS Ticketing), soluție de Channel Management pentru hoteluri (RateWizz). De asemenea, compania este activă pe piața Consumer Electronics prin distribuția mai multor branduri de renume.
Imprezzio Global oferă o paletă completă de soluții software – de la UX-UI design, aplicații web sau mobile (iOS și Android), până la analiza predictivă și algoritmi de machine learning.
Softech a adus în Barcelona soluțiile iSpeedCam, sistem de alertă privind siguranța rutieră pentru utilizatorii de smartphone (iOS și Android), Productis, soluție pentru controlul producției și trasabilitate destinate unităților de prelucrare și procesare a produselor alimentare, FestivApp, sistem de publicare și managemenet al evenimentelor culturale, sportive și științifice dedicate utilizatorilor de smartphone (iOS și Android), Sniff! – aplicație AI ( inteligență artificială) cu scop educativ, care identifică diferitele rase de câini, MoneyCam – aplicație AI (inteligență artificială) care oferă suport persoanelor nevăzătoare prin identificarea în timp real a bancnotelor.

Compania Zynk Software este un important furnizor de servicii de dezvoltare software și de consultanță în domeniul aplicatiilor mobile, platformelor web, cloud, big data, IoT și realitate virtuală. ”Succesul companiei constă în dorința perpetuă de a aduce cele mai invatoare soluții pentru clienți. Serviciile noastre acoperă întreg ciclu de viață al unui produs: analiza cerințelor, construirea prototipului și a interfeței grafice, arhitectura software, dezvoltarea software, testarea produsului, întreținere și suport”, au menționat reprezentanții companiei Zynk Software.

Craiova este reprezentată de IT Six Global Services, care oferă servicii de dezvoltare software și testare software / QA. Prin cele 5 departamente ale companiei – Microsoft, Java / Web, Embedded, Testing / QA și Mobile, IT Six Global Services acoperă o gamă largă de cerințe venind de la companii ce activează în transport și logistică, servicii financiare, automotive, sănătate, media și comunicații.

Din Sibiu, Ropardo prezintă la MWC 2018 produsul ROHEALTH, o platformă digitală de integrare care vine în întâmpinarea cererii din ce în ce mai crescute a serviciilor în domeniul sănătății, evidențiind experiența acestora în dezvoltarea de software, industria de sănătate, sistemul național de sănătate, relația cu furnizorii de soluții în sanitate. ROHEALTH oferă suport pentru două tipuri de beneficiari pacienți și furnizori de servicii medicale.

Din partea de Est a țării este prezentă compania ASSIST Software, din Suceava, care în cadrul evenimentului Mobile World Congress Barcelona 2018, prezintă o gamă largă de servicii, de la proiectarea de noi aplicații și personalizarea soluțiilor de business existente, la construirea de aplicații mobile pentru cele mai populare platforme, inclusiv iOS și Android. ASSIST Software participă la MWC 2018 alături de partenerul de afaceri STATSports, lider necontestat al pieței mondiale de analiză și statistică sportivă, pentru care ASSIST Software a dezvoltat aplicația APEX IPAD LIVE APP. Aceasta este o soluție dedicată echipelor de elită, ce oferă antrenorilor de la cluburi și echipe internaționale din întreaga gamă de sporturi, informații aprofundate despre performanța fiecărui atlet, la un nivel superior față de orice alt produs existent în industrie la momentul actual.

Despre ARIES Timișoara

ARIES-TM – pe Facebook aici și pe web aici – are peste 60 de firme membre, ale căror competențe acoperă toate domeniile industriei IT&C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *