Ce modificari aduce noul an pentru piata de retail?

Adaptarea programelor de gestiune la modificarile legislative este sustinuta de solutiile IT utilizate de companii

La inceputul anului, retailerii au fost nevoiti sa modifice in sistemele informatice de gestiune cota standard de TVA de la 24% la 20%.

Exista si situatii in care se aplica mai multe cote de TVA pentru produse similare. Astfel, gestiunea aspectelor fiscale pe intreg lantul de distributie a devenit o activitate mult mai complexa care necesita instrumente tot mai performante de lucru, retailul fiind una dintre cele mai dinamice piete in economia actuala.

Capacitatea unei companii de a reactiona la schimbare si de a se adapta la noile conditii de activitate depinde intr-o mare masura de solutiile IT folosite.

”2016 a adus multe schimbari in activitatea retailerilor. Intre cele mai semnificative sunt modificarea cotei standard TVA si noile obligatii de raportare financiara. Cand am dezvoltat solutia noastra ERP, SIVECO Applications 2020, am luat in calcul exact tipul acesta de provocari la care sunt supusi retailerii. Dorim sa sustinem activitatea comerciantilor prin intermediul acestui sistem informatic care permite un grad inalt de personalizare si este usor de integrat la dimensiunea organizatiei. Si aici ne gandim in mod egal la firmele mari, apartinand unor lanturi importante de distributie dar si la cele mai mici, independente”, spune Stefanita Ghita, director dezvoltare al departamentului SIVECO Applications.

SIVECO Romania raspunde necesitatilor pietei de retail cu un pachet de solutii informatice care acopera urmatoarele activitati: vanzari, case de marcat, gestiunea depozitelor, stocuri, aprovizionare, mijloace fixe, financiar-contabilitate, contracte si transporturi.

Solutiile pentru retaileri fac parte din pachetul integrat SIVECO Applications 2020, un sistem adaptat cerintelor actuale ale pietei din Romania, cel mai cunoscut si mai larg utilizat ERP romanesc.

Pachetul de solutii IT al SIVECO Romania pentru retaileri cuprinde un set complet de componente dintre care, unele, extrem de specializate:

– Componenta Managementul Vanzarilor asigura urmarirea tuturor operatiunilor efectuate asupra produselor aprovizionate, managementul activitatii agentilor de vanzari, managementul formulelor de calcul al pretului de livrare si ofera analiza comerciala si financiara a clientilor.

– Componenta pentru Managementul Depozitelor asigura optimizarea stocurilor si a fluxurilor unui depozit.

– Componenta Case de marcat asigura controlul stocurilor in fiecare magazin, inventarierea automatizata, modificarea rapida a cotei TVA si procesarea tranzactiilor in timp real.

– Managementul Mijloacelor Fixe asigura gestiunea mijloacelor fixe pentru intreaga perioada de utilizare, de la achizitionarea si inregistrarea lor pana cand acestea sunt scoase din functiune precum si inregistarea automata in financiar-contabilitate a cheltuielilor cu amortizarea.

– Managementul Transporturilor creeaza o arhiva cu privire la documentele mijloacelor de transport, gestioneaza foile de parcurs si defineste coeficienti specifici.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

SIVECO Romania este specializata in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice.

De-a lungul celor peste 24 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>