Ce ne ofera frigiderele, in afara de mancare

Frigiderele sunt centrul vietii noastre gastronomice, locul care ne striga cand ne este foame, care ne aprinde o lumina in miez in noapte cand vrem inca o gustare. Ce ne-am face fara ele? Practic, nu am putea tine nici un fel de mancare pentru mai mult de cateva ore, mai ales vara. Pare inspaimantator si chiar este, viata noastra s-ar schimba radical fara un frigider. Nu exista o gospadarie fara unul, ei bine, poate ca in nordul extrem mai sunt cateva gospodarii care nu prea au nevoie de frigidere, insa asta e o alta poveste. La noi in tara, indiferent de sezon, avem nevoie de cate un frigider, tipurile acestea difera in functie de mai multe caracteristici, in Ploiesti gasesti frigidere la Selgros, cu congelator sus sau jos, cu o usa sau doua, combina sau frigider simplu.

Cand pleci de acasa scoti toate aparatele din priza, in afara de unul, frigiderul ramane mereu in priza, orice s-ar intampla. Pare un lucru banal sa spui ca un frigider este important, multi ar zice ca, da este important, dar nu s-ar gandi mai departe, de ce este important si cu ce te ajuta exact.

folosesti oua sau lapte? cas, branza? mezeluri? cand iti faci cumparaturile cumperi cate o bucata din fiecare sau asa, mai multe? Ei bine fara un frigider, ai cumpara un ou, un pahar de lapter, si cate o felie, doua din sunca ta favorita, pentru ca doar atat ai putea consuma odata.
iti place mancarea gatita? O supa buna? Ei bine, pregateste-te sa gatesti o farfurie de supa, nu o oala intreaga, pentru ca doar atat ar putea ramane.
Dar de prajituri ce crezi? Sunt bune, nu? Mai ales cand ai o tava intreaga, ti se face pofta doar cand o vezi. Ei bine, daca ai o tava intreaga, aseaza-te confortabil, pentru ca va trebui sa mananci intreaga tava cu prajitura, altfel se va strica.

    Ideea de baza, pe care cred ca prins-o pana cum, e ca fara un frigider nu poti stoca mancare, tot ce ai trebuie sa mananci atunci, iar acest lucru ar fi cu totul si cu totul contraproductiv. Ar insemna sa faci cumparaturi de cateva ori pe zi, ar insemna sa nu poti gati nimic mai mult de o portie, ar insemna o groaza de timp pierdut. Conservarea alimentelor pe o perioada mai lunga sau mai scurta este o practica comuna a omenirii din timpuri imemoriabile, frigiderul este doar forma moderna a acestui lucru.

Selgros Ploiesti
Produse alimentare si nealimentare
Str. Grigore Cantacuzino Nr. 366APloiesti, 100301 , RO
Tel: 0244 502 000
Fax 0244 502 199

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *