Care antivirus?

alculatoarele conectate la internet riscă să fie infectate de viruşi în orice moment. Programele antivirus sunt o piedică împotriva acestor invadatori extrem de enervanţi şi agresivi. Însă nu una decisivă…
Cei mai mulţi dintre noi folosim programe antivirus despre care am citit pe bloguri, forumuri sau site-uri de specialitate. Cei mai mulţi dintre noi ne considerăm protejaţi de efectele nedorite ale unui malware sau spyware. Însă nu este deloc aşa.

Cel mai bun antivirus.
Cel mai bun program antivirus este însuşi utilizatorul unui PC. Degeaba unii folosesc antiviruşi eficienţi, precum BitDefender, Norton Antivirus sau Kaspersky, dacă descarcă programe sau jocuri din surse îndoielnice. Atenţia utilizatorului este extrem de importantă… Cunosc multe cazuri de internauţi interesaţi doar de pr0n şi Messenger, care-şi virusează PC-ul odată pe lună pentru că descarcă mai toate ataşamentele primite pe mail. Cunosc câteva cazuri de internauţi care nu intră pe internet de frica viruşilor… Atenţia utilizatorului de internet e mai importantă de zeci de ori decât un program antivirus eficient.

Alţi antiviruşi eficienţi.
Din ’98 folosesc programe antivirus. PC-urile mele au fost infectate de foarte multe ori până când am învăţat lecţia de mai înainte… Acum, folosesc pe toate PC-urile mele BitDefender (nu, nu e reclamă), un antivirus pentru care am licenţă şi care, deşi consumă destul de multe resurse, poate fi configurat cu mare uşurinţă şi oferă o protecţie bună împotriva viruşilor. Până de curând am folosit antiviruşi fără licenţă, cu eficienţă ridicată, printre care Nod 32, Norton Antivirus şi multe altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *