De ce este importantă locația unui cămin de bătrâni?

 #9. Aboscare - darqblog.com - 25.05.2022

 

Dacă persoana iubită are nevoie de îngrijire 24 de ore din 24, luați în considerare cât de departe de casă va fi dacă va locui într-un azil de bătrâni. Dacă sunt prea departe, s-ar putea să nu fie fezabil pentru dumneavoastră să îi vizitați în mod regulat – ceea ce ar putea duce la sentimente de izolare pentru ambele părți implicate.

De asemenea, ar trebui să vă gândiți dacă există și alți factori care ar putea face ca traiul într-un loc să fie mai atractiv decât în altul: Aveți rude în apropiere? Există activități disponibile în apropiere care ar fi plăcute pentru persoana iubită? Puteți ajunge cu ușurință la unitatea respectivă? Există o parcare disponibilă la fața locului? Toate acestea sunt lucruri de care merită să țineți cont atunci când alegeți locul unde va locui persoana iubită după ce se va termina spitalizarea sa.

Atunci când căutați un azil de bătrâni pentru un membru al familiei, poate fi dificil să găsiți locul potrivit. Locația și distanța unității pot influența foarte mult decizia dumneavoastră.

Locația este importantă, deoarece doriți să vă asigurați că azilul este suficient de aproape pentru a putea fi vizitat frecvent. Dacă locuiți la o distanță mare de azilul de bătrâni, atunci vă va fi greu să îl vizitați. Acest lucru poate duce la singurătate și depresie în rândul persoanei dragi, ceea ce nu va face decât ca recuperarea sa să dureze mai mult.

Distanța este, de asemenea, importantă pentru că afectează suma de bani pe care o cheltuiți pe costurile de transport. Cu cât căminul de bătrâni este mai departe de locul în care locuiți, cu atât va fi mai scump pentru dumneavoastră să ajungeți acolo. Este posibil să fi observat deja acest lucru atunci când vă uitați online la diferite facilități: unele au tarife foarte mici pentru camerele lor, dar sunt în zone mai îndepărtate.

Dacă alegeți între două locații cămine de bătrâni diferite care sunt ambele bine cotate, decizia dvs. ar putea fi luată în funcție de care dintre ele este mai aproape de casa dvs. sau de locul de muncă.

Unii oameni preferă, de asemenea, facilități mai mici, cu mai puțini rezidenți, deoarece consideră că cei dragi lor vor beneficia de o îngrijire mai individualizată din partea personalului care îi cunoaște mai bine decât cei care lucrează în facilități mai mari.

Atunci când aveți o persoană dragă care are nevoie de îngrijire, este important să găsiți căminul de bătrâni potrivit pentru ea. Vreți să vă asigurați că va fi în siguranță și fericit și că personalul va fi capabil să îi satisfacă toate nevoile. Dar, pe lângă acești factori, există și alte lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când căutați un azil de bătrâni.

Aerul proaspăt și verdeața sunt importante pentru rezidenții căminelor de bătrâni

Aerul din căminele de bătrâni este adesea viciat, ceea ce poate duce la o serie de probleme de sănătate pentru rezidenți. O modalitate de a combate această problemă este de a localiza un azil de bătrâni într-o zonă cu aer curat și verdeață.

Azilele de bătrâni ar trebui să fie locuri în care rezidenții își pot trăi ultimii ani de viață în pace și confort. Din păcate, multe cămine de bătrâni sunt situate în zone pline de poluare și alte pericole care pot duce la probleme grave de sănătate pentru rezidenții care se confruntă deja cu boala sau cu declinul legat de vârstă. O soluție este amplasarea unui azil de bătrâni într-o zonă cu o mulțime de parcuri și grădini, unde rezidenții se pot bucura de aer curat și verdeață în fiecare zi. Acest tip de mediu face ca persoanele în vârstă care suferă de boli cronice, cum ar fi astmul sau BPOC (boala pulmonară obstructivă cronică), să facă față mai ușor afecțiunilor lor, deoarece au acces la aer curat în exterior atunci când este nevoie.

Un alt beneficiu al amplasării unității în apropierea naturii este acela că le permite membrilor personalului să petreacă mai mult timp în aer liber atunci când nu lucrează, astfel încât aceștia pot face exerciții fizice, bucurându-se în același timp de împrejurimi!

Mediul în care trăiesc rezidenții unui azil de bătrâni le poate afecta sănătatea și bunăstarea

Studiile sugerează că petrecerea timpului în aer liber are efecte pozitive asupra stării de spirit, cogniției și nivelului de activitate fizică în rândul persoanelor în vârstă. Aceste beneficii pot fi deosebit de importante pentru adulții în vârstă care suferă de boli cronice sau dizabilități.

În ultimii ani, studiile au arătat că există multe beneficii în a avea acces la frumusețea naturii. Aceasta poate reduce stresul și poate îmbunătăți starea de spirit, ajutând totodată persoanele cu depresie să se simtă mai fericite. De asemenea, îi ajută să doarmă mai bine noaptea. Acest lucru poate fi deosebit de important pentru persoanele care suferă de boli mintale sau de alte boli cronice, deoarece le ajută să se simtă mai bine în general, reducând nivelul de stres pe parcursul zilei.

Aceste beneficii se aplică la fel de bine celor care trăiesc în cămine de bătrâni ca și celor care trăiesc independent – sau chiar celor care trăiesc singuri! Un studiu a arătat că persoanele în vârstă care locuiau în apropierea parcurilor erau mai puțin predispuse decât cele care nu locuiau în apropierea parcurilor să dezvolte demență mai târziu; acest lucru sugerează că petrecerea timpului în aer liber ar putea ajuta, de fapt, la prevenirea declinului cognitiv în rândul adulților în vârstă care nu prezintă încă semne de pierdere a memoriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *