Liviu Guta unul dintre cei mai iubiti cantareti de manele din Romania.

Liviu-Guta

Poate ca numele de Liviu Catalin Mititelu nu suna cunoscut pentru majoritatea oamenilor, insa cu numele sau de scena, Liviu Guta a ajuns unul dintre cei mai iubiti cantareti de manele din Romania. Nascut in Brasov, artistul a trait intr-o familie modesta alaturi de parinti si cei 4 frati. Inca din copilarie, Liviu era un copil agitat, iar muzica l-a ajutat sa isi descarce energia.

Manelistul s-a nascut la data de 14 iunie 1979, iar dupa 9 ani deja reuseste sa debuteze pe scena muzicala in diverse concursuri foarte cunoscute la vremea aceea. “Tip Top Mini Top” era un concurs muzical pentru copii, foarte cunoscut care il avea ca si prezentator pe Florin Busoic, unde au avut ocazia de a-i organiza primul spectacol, din urmatoarele sute care aveau sa urmeze, ale lui Liviu Mititelu.

In 2001 manelele incepusera sa fie la moda si sa ia amploare, iar artistul, pe cand avea varsta de 20 de ani si-a descoperit pasiunea pentru acest gen muzical. Liviu Pustiu si Mr. Juve, l-au ajut pe Liviu Catalin Mititelu sa inregistreze prima sa piesa manea “4 Nopti si 4 Zile” care avea sa ajunga un hit si o rampa de lansare pentru cel ce a avea sa fie cunoscut sub numele de “Liviu Guta”, porecla primita datorita atitudinii glumete si asemanarii uimitoare a vocii sale cu cea a celebrului Nicolae Guta. Avand un succes peste masura cu aceasta piesa, Liviu a ajuns usor foarte cunoscut la nivel national, ceea ce i-a adus lucruri pozitive. Celebrul producator si cantaret, Costi Ionita, l-a observat pe tanarul cantaret si a ajuns sa faca o colaborarea, care ajunge pe primul loc in cadrul emisiunii muzicale Atomic Tv. In 2003 Liviu Guta reuseste sa lanseze piesa “De ce ma minti” solo, care are un succes mai mare decat precedentele si ii aduce inca o colaborare de succes cu Daniela Gyorfi cu care lanseaza 3 albume. Primul intitulat ca si piesa solo a lui Liviu, “De ce ma minti”, reuseste sa primeasca Discul de Aur si Discul de Platina. Apoi au urmat alte albume si single-uri celebre, iar dupa un timp reuseste si o piesa cu o cantareata portugheaza Nadine Damiso, piesa ce avea sa fie difuzate in peste 12 emisiuni din Portugalia, aducandu-i romanului ocazia de a canta peste hotare. Liviu a ajuns sa fie cunoscut si datorita faptului ca putea cu usurinta sa imite, aproape la perfectie, alti artisti celebri precum Florin Salam sau Adrian Minune.

Ajuns un cantaret apreciat in perioada acelor ani, artistul a fost invitat la diferite emisiuni televizate, ca Pro Tv si Antena 1, unde a reusit sa faca spectacol pentru iubitorii de manele. In 2013, Liviu Guta reuseste sa faca romanii mandrii de el, ocupand locul 3 la Eurovision, un concurs international de muzica. Cu piesa in italiana “La donna di nero”, devine primul cantaret de muzica de petrecere care ajunge asa departe la Eurovision. Vrei un artist pentru petrecere firma, spectacol, corporate party, aniversari, festivitati?

Manelistul roman este un om modest si putina lume stie ca acesta a avut parte si de greutati, nu numai de succese. Pe cand era inca un adolescent, acesta a plecat in strainatate pentru a se intoarce cu bani si a-si castiga un viitor in tara, dar asta l-a adus in alte necazuri. In prezent, Liviu Guta se bucura de o viata implinita si cum spune el este un om care a suferit si si-a gasit alinarea, cum altfel de cat prin muzica. Pasiunea sa pentru muzica nu se opreste aici, artistul planificandu-si in continuare piese si albume. Prin muzica de petrecere pe care o canta, el reuseste sa fie foarte apreciat la evenimente speciale unde este invitat cu drag, iar spectacolul pe care il face rezulta intr-o noapte de neuitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *