Care sunt factorii ce influenteaza contractia betonului?

Pentru a face constructiile sa fie mai rezistente, constructorii folosesc tot felul de fibre metalice, dar si alte materiale, astfel incat totul sa fie cat mai calitativ si cat mai rezistent in timp.
Pe unele santiere insa nu primeaza calitatea, ceea ce nu e absolut deloc de dorit. Astfel, constructiile nu sunt rezistente, asa cum ar fi normal.

Un material de constructii frecvent folosit pe santiere este betonul. Ca totul sa fie cat mai rezistent, pe santiere se folosesc deseori fibre metalice pentru armare dispersa, sau alte tipuri de materiale renumite pentru rezistenta pe care o dau.

Uneori, pe santiere pot aparea probleme legate de beton, probleme precum contractia acestuia. In cele ce urmeaza vom vorbi despre factorii care pot influenta contractia betonului si pe care trebuie sa ii eviti.
Un prim factor este reprezentat de continutul de ciment si apa. Daca dozajul de ciment sau raportul apa/ciment sunt mari, atunci proportia de agregat scade.

Un alt factor ce poate duce la contractia betonului este tipul de ciment folosit. In comert sunt mai multe tipuri de ciment, unele din ele avand adaosuri de minerale. Adaosurile de minerale nu sunt recomandate, deoarece maresc proprtia de pori fini si duc la pierderea de apa.

Daca vrei sa nu ai probleme legate de contractia betonului, trebuie sa ai in vedere si umiditatea mediului. Contractia este mai ridicata atunci cand umiditatea scade.
Agregatele folosite sunt si ele importante in contractie. Daca acestea sunt mai rigide, deformatia betonului este impiedicata.

O echipa de muncitori formata din oameni profesionisti va sti cu siguranta ce are de facut pentru a fabrica un beton de calitate care sa nu se contracte. Insa, nu uita ca un rol extrem de important il joaca si materia prima folosita la fabricarea betonului, materie prima ce trebuie selectata cu grija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *