Analko – confecţii

Analko Aluminium Industry SRL este o companie specializată pe piaţa industriei aluminiului încă de la începutul anului 1974, principalul obiectiv al companiei fiind anodizarea. Inovaţia este trăsătura caracteristică a companiei şi de asemenea, seriozitatea şi profesionalismul fac parte din principalele caracteristici ale acesteia.

Printre serviciile pe care compania le oferă cu succes clienţilor se numără:

confectii metalice

Unul dintre cele mai solicitate servicii este sudarea MIG-MAG. Aşadar, să vedem în continuare câteva detalii este acest proces.

Despre sudarea MIG-MAG

Deşi procedeul de sudare MIG-MAG presupune o tehnică de execuţie relativ simplă în comparaţie cu alte procese de sudare, sunt multe considerente care pot duce la o sudură reuşită sau nu. Sudorii începători trebuie să înţeleagă efectele mai multor factori, plecând de la proprietăţile materialului de bază, tipul de sudură necesară, cum se reglează echipamentul şi care este cea mai optimă tehnică de a depune stratul sudat. Să cunoşti ce e mai potrivit în funcţie de aplicaţie este de multe ori cea mai mare încercare.

Deoarece majoritatea metalelor reacționează cu aerul formându-se oxizi, care deteriorează grav caracteristicile mecanice ale îmbinării, este necesar ca în imediata vecinătate a procesului de sudare să nu fie aer. Acest lucru se realizează prin intermediul gazului protector. Acest gaz poate fi de două tipuri, MIG (Metal Inert Gas) sau MAG (Metal Activ Gas). Gazele inerte, de exemplu argonul, heliul sau amestecuri ale lor se folosesc la sudarea metalelor și aliajelor reactive cum sunt cuprul, aluminiul, titanul sau magneziul.

Gazele active se folosesc la sudarea oțelurilor obișnuite, de construcții său înalt aliate. În cazul proceselor de sudare MIG/MAG electrodul folosit este așa-numită sârmă de sudură. Aceasta este împinsă în baie de către un sistem de avans. În vecinătatea băii, înainte de contactul mecanic ea trece printr-o diuză de curent, de la care preia energia electrică a sursei de curent necesară creării arcului și topirii materialului. Diuza de curent este poziționată în interiorul diuzei de gaz.

Astfel prin orificiul dintre cele două diuze va curge gazul protector. Tensiunea aplicată arcului electric este cu mici excepții continuă, cu formă de undă staționară sau pulsată. Rata de depunere ajunge în aplicațiile industriale curente. O evoluție nouă a procedeului MIG-MAG este Procedeul MIG/MAG Tandem dezvoltat de firma CLOOS (Germania) care a introdus sub procedeul “MIG/MAG-TANDEM”, ca pe o unealtă tehnologică de mare productivitate.

Aceasta este o versiune flexibilă și performantă a procedeului de sudare MIG/MAG cu două arce, la care cele două sârme electrod sunt avansate pe direcții concurente, într-o baie topită comună. Pentru a permite un transfer dirijat, cu un grad de stropire cât mai redus, cele două surse de sudare sunt sincronizate electronic. În același timp parametrii celor două surse pot fi reglați individual, astfel că e posibil să se sudeze de exemplu cu două diametre de sârmă, sau chiar cu două procedee diferite.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *