Cum aleg profesorii auxiliarele școlare: criterii esențiale de recomandare

București, 16 septembrie. Alegerea auxiliarelor școlare adecvate joacă un rol crucial în succesul educațional al elevilor. Un studiu de piață, realizat în rândul cadrelor didactice, a arătat că profesorii acordă o importanță deosebită actualității informațiilor și validității științifice atunci când recomandă părinților achiziționarea auxiliarelor.

Pentru a înțelege mai bine nevoile tuturor părților implicate, editura Art Klett a realizat un studiu de piață cuprinzător, la care au participat 2.000 de cadre didactice din diverse domenii: de la umaniste (Limba Română, Istorie, Geografie) până la științifice (Matematică, Fizică, Chimie, Informatică) și filologice (Engleză, Franceză).

“Auxiliarele școlare sunt o parte esențială a întregului proces de învățare și vin atât în sprijinul profesorilor, cât și în ajutorul elevilor în realizarea obiectivelor de învățare. La Editura Art Klett, ne concentrăm pe dezvoltarea unor resurse educaționale de cea mai înaltă calitate, care să răspundă nevoilor actuale ale școlii moderne. Astfel, în dezvoltarea fiecărui auxiliar noi ne ghidăm după câteva criterii fundamentale. Culegerile și caietele de lucru sunt create pentru a susține o învățare graduală, prin exerciții variate, adaptate nevoilor fiecărui elev. Mai mult, limbajul utilizat este ușor de înțeles, iar designul grafic este atrăgător și adecvat, pentru a capta interesul și a stârni curiozitatea elevilor.”, a declarat Zoltan Pilecki, Director General Editura Art Klett.

Concluziile studiului de piață

Profesorii au indicat următoarele aspecte ca fiind cele mai importante atunci când evaluează auxiliarele școlare: 84% consideră esențială corectitudinea științifică și actualitatea conținutului; 77% apreciază calitatea imaginilor și prezentarea conținutului; 75% au subliniat importanța clarității designului și ușurința parcurgerii de către elevi; 71% acordă atenție limbajului utilizat și 69% consideră esențială corespondența cu manualul utilizat la clasă.

Mai mult, în cadrul studiului de piață, profesorii care utilizează în mod regulat auxiliarele Editurii Art Klett și-au exprimat opiniile și preferințele cu privire la diverse aspecte ale acestor materiale didactice. Astfel, 79% dintre profesorii de matematică au apreciat claritatea designului și ușurința în parcurgerea materialelor. 87% dintre profesorii de Limba și Literatura Română au subliniat corectitudinea științifică și actualitatea conținutului caietelor pentru elevi. La rândul lor, 76% dintre profesorii de Fizică au considerat că există o bună corespondență între caietul elevului și manualul utilizat la clasă. Calitatea imaginilor și prezentarea conținutului au fost apreciate de 81% dintre profesorii de Chimie și Geografie.

Experiența profesorilor cu auxiliarele Editurii Art Klett

Manualele școlare și auxiliarele editurii Art Klett au ca obiectiv esențial asigurarea unei educații de calitate. Realizate de o echipă de profesioniști, aceste materiale facilitează structura și organizarea procesului de învățare, oferă suport atât elevilor, cât și profesorilor și contribuie la îmbunătățirea continuă a metodelor și strategiilor didactice”, spune Marius Perianu, vicepreședinte al Societății de Științe Matematice din România, președinte al Filialei Olt SSMR și redactor-șef adjunct al Gazetei Matematice.

Textul ales la lectură provoacă elevii la discuții și dezbateri. Exerciții variate și de dificultăți diferite în cea de-a doua parte, cea de limbă. Structurarea temei de redactare, după formatul manualului, ajută elevii să fixeze elementele cele mai importante care trebuie surprinse în caracterizarea unui personaj”, spune Mădălina P., profesor de Limba și Literatura Română, din Hunedoara.

Exercițiile de gramatică ajută la o mai bună însușire a structurilor gramaticale. Exercițiile de vocabular sunt variate și contribuie la consolidarea vocabularului. Exercițiile de reading oferă informații extra care ajută la îmbogățirea cunoștințelor generale”, consideră Elena B., profesor de limba Engleză, din Neamț.

Auxiliare școlare: Instrumente esențiale pentru un învățământ eficient

Auxiliarele școlare sunt resurse esențiale pe care profesorii le folosesc pentru a completa informațiile din manualele școlare. Aceste resurse vin în diverse forme pentru a fi cât mai utile în activitatea de la clasă:

  • Caietul elevului ajută la aprofundarea noțiunilor și strategiilor specifice fiecărei discipline, este o resursă pe care o folosesc elevii pentru a-și completa cunoștințele noi dobândite în clasă.
  • Culegerile pun la dispoziția elevilor o sinteză completă a teoriei și exerciții variate grupate pe diferite niveluri de dificultate pentru a ajuta elevii să obțină performanță.
  • Atlasul reprezintă un suport didactic deosebit de util la ore. Un Atlas dedicat unei discipline devine absolut obligatoriu la clasă și acasă, pentru că oferă atât suport grafic actualizat și adaptat noilor cerințe ale curriculumului școlar, cât și conținuturi suplimentare, necesare dezvoltării unei „culturi științifice“ solide.

****

Art Klett este o editură de carte educațională de referință în România, oferind manuale și auxiliare pentru toate disciplinele școlare, de la clasa 0 până la clasa a XII-a. Proiectul Manuale digitale Art Klett s-a numărat printre primele din România, oferind în prezent structura cu cele mai performante și mai atractive produse de acest tip din mediul școlar. Manualele sunt recomandate de educatori, învățători și profesori de pretutindeni ca cea mai bună soluție pentru educație de înaltă calitate și îndeplinesc criteriile de excelență la nivel european și sunt realizate de autori cu renume și experiență la clasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *