Vinul rosu de la girboiu reda starea buna!

Un pahar de vin rosu are puterea de a te inveseli, indiferent cat de grea a fost ziua ta. La crama Girboiu clientii pot sa gaseasca o gama vasta de vinuri rosii, produse din cele mai bune soiuri de vita de vie precum: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon sau Merlot. Aceasta crama respecta traditia vinului bun si de-a lungul timpului s-a remarcat prin calitatea fiecarei productii de vin.

Sticla de Bacanta Merlot Barrique 2009 este cadoul suprem pe care il poti face cuiva mai ales, daca stii ca acea persoana este consumator de vinuri fine. Vor fi intalnite arome proaspete de zmeura si capsuni care definesc acest rose din Cabernet Sauvignon si Feteasca neagra, completate de note citrice inconfundabile. Proaspat si revigorant cu un corp mediu si un post gust lejer.

Merlot este unul dintre cele mai populare vinuri rosii din lume si al doilea favorit al Europei dupa Cabernet Sauvignon. Cunoscut pentru textura sa moale, senzuala si stilul abordabil, este fabricat din struguri cu coaja rosie care se pot adapta la o varietate de clima pentru a produce vinuri prietenoase cu mancarea in multe puncte de pret. Merlotul poate fi catifelat si plin, sau bogat si cu nuanta de stejar. Exista ceva pentru toata lumea, motiv pentru care Merlotul este adorat.Screenshot 2020-12-16 160208

Cuvantul Merlot este francez pentru „micuta mierla”. Merlot se refera, de asemenea, la un soi de struguri rosii folosit pentru a face vin in intreaga lume.

Merlot este cunoscut sub numele de cameleon, deoarece se adapteaza la multe tipuri de clima, luand caracterul atat al locatiei sale, cat si al tehnicilor de vinificare. Cu toate acestea, Merlot-ul nu este atat de usor de cultivat pe cat credeau oamenii, ducand la plantarea excesiva si la abundenta vinurilor de calitate slaba. In mod obisnuit, Merlot este un vin uscat, mediu pana la corp cu aciditate moderata, alcool moderat pana la mare, iar taninurinurile moi, dar prezente. Cel mai bun gust de Merlot are o gama larga de arome, de la grafit, ierburi si mure, pana la cirese negre, prune si cacao, adesea stratificate cu note de cuisoare, vanilie si cedru atunci cand sunt imbatranite in stejar.

Merlot-ul are o culoare rosie, deoarece este realizat cu struguri cu coaja rosie. Cand sunt tinere, vinurile pot fi semiopace pana la opace si rosu rubiniu intens. Culoarea este in general mai deschisa decat Cabernet Sauvignon si mai profunda decat Pinot Noir. Un indicator al faptului ca ai Merlot in sticla este stralucirea tonurilor de caramiziu / portocaliu de pe margine. Culoarea Merlot-ului se schimba odata cu inaintarea in varsta, pierzand pigmentarea si luminozitatea si transformand granatul. Desi nu este foarte obisnuit, Merlot-ul este, de asemenea, utilizat pentru a produce atat vinuri roz, cat si vinuri albe.

De ani de zile, industria vinului a dezbatut efectul pe care l-a avut, de exemplu, filmul Sideways asupra vanzarilor Merlot. Cu siguranta, este greu de spus daca a facut ca Merlot-ul sa fie celebru. Exista trei tabere de gandire in acest sens. Primul sustine ca, mai degraba decat sa distruga reputatia vinului Merlot, filmul a inspirat aparitia unui nou public de bautori de Pinot Noir care au schimbat doar un vin rosu cu altul. Al doilea sustine ca filmul nu a influentat declinul Merlot, deoarece Merlot era deja pe cale de iesire din cauza plantarii excesive si a proliferarii vinurilor proaste pe piata. O a treia tabara sustine ca dezgustul pentru Merlot, aratat de personajul principal, Miles, a transformat, de fapt, o generatie de bautori de vin din Merlot. Indiferent de efectul pe care l-a avut filmul, concluzia este ca Merlot-ul rau, bun si sublim exista si ca Merlot-ul revine in forta.

Alcoolul din Merlot depinde de locul in care este cultivat, deoarece climatul influenteaza maturitatea, care influenteaza la randul sau nivelul alcoolului. Merlotul din regiuni mai reci, cum ar fi Franta, are adesea 13-14% alcool in volum (abv), dar se poate apropia de 14,5% atunci cand este cultivat intr-un climat mai cald, precum California, Chile si Australia.

Merlotul este de obicei facut intr-un stil uscat. Retine ca impresia de a gusta arome de fructe coapte, cum ar fi ciresele si prunele, nu este aceeasi cu a gusta dulceata datorita continutului de zahar. Un vin uscat inseamna ca, dupa presarea strugurilor, zaharul din mustul de struguri este transformat in alcool de drojdie. Cand zaharul este transformat in totalitate, sau aproape in intregime, se creeaza un vin complet uscat. Uneori, putin zahar numit zahar rezidual (RS), este lasat in urma. Acest lucru ar putea fi util, pentru a da un indiciu de bogatie si dulceata vinului, sau ar putea fi pentru ca drojdia nu a terminat fermentatia. Cu toate acestea, este inca considerat un vin uscat.

Crama Girboiu este un producator excelent de vinuri rosii Merlot cu aroma si savoare unica. De sarbatori alege sa bei ceva bun si de calitate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *