UHD Alliance reunește cineaști, companii CE și studiouri de la Hollywood pentru noul “Filmmaker Mode”

FMM_LOGO_BLACK_SML

Noul ‘Filmmaker Mode’ întreține intenția creativă pentru filme și show-uri TV

 UHD Alliance (UHDA) împreună cu lideri din domeniul electronicelor de consum, cu studiourile de la Hollywood și membri ai comunității de cineaști anunță lansarea unei colaborări în ceea ce privește un nou mod de vizualizare a filmelor și serialelor TV numit “Filmmaker ModeTM”.

Atunci când Paul Thomas Anderson, Ryan Coogler, Patty Jenkins, Martin Scorsese și Christopher Nolan au propus la UHDA extinderea experienței cinematice în spațiul de locuit, am fost foarte interesați și plasați ideal pentru a ne lansa în această conversație”, a declarat președintele UHD Alliance, Michael Zink de la Warner Bros. “Televizoarele Ultra HD fabricate de producătorii de echipamente electronice sunt capabile să furnizeze o gamă de opțiuni de vizualizare iar adăugarea Filmmaker Mode pentru conținutul cinematic, bazat pe informațiile culese de la un număr larg de cineaști proeminenți, facilitează consumatorilor o experiență vizuală de excepție, în care imaginea este redată foarte fidel, conform viziunii cineastului.”

Televizoarele actuale folosesc funcții avansate de procesare video pentru a oferi consumatorilor o gamă variată de opțiuni pentru vizualizarea diverselor tipuri de conținut, de la sport la jocurile video. „Filmmaker Mode” va permite privitorilor să se bucure de o experiență cinematică atunci când privesc filme la televizorul UHD, dezactivând toate funcțiile de post-procesare (de ex. liniarizarea mișcării etc.) astfel încât filmul sau emisiunea tv să fie redate exact așa cum a fost intenționată de către cineast, păstrând rapoartele de aspect corecte, culorile și viteza cadrelor.

Elementul care diferențiază Filmmaker Mode este faptul că va fi o expresie pură, curată a felului în care filmul a fost gândit să arate în momentul în care a fost realizat”, a declarat Rian Johnson, regizorul “Star Wars: The Last Jedi” și al filmului “Knives Out”, care urmează a fi lansat în curând.

LG Electronics, Panasonic și Vizio și-au anunțat sprijinul pentru „Filmmaker mode” și și-au exprimat interesul de a reda această intenție creativă în spațiul casnic. Produsele specifice și planurile de implementare vor fi anunțate de fiecare companie la momentul oportun.

Televizoarele moderne prezintă performanțe tehnice extraordinare și este important să exploatăm aceste noi tehnologii pentru a ne asigura că publicul din fața televizoarelor să privească lucrările noastre cât mai apropiat posibil de intențiile noastre creative originale”, a declarat Christopher Nolan, regizorul cunoscutelor filme “Dunkirk”, “Interstellar” sau “Dark Knight Trilogy.” ”Prin colaborarea cu producătorii de televizoare, Filmmaker Mode consolidează informațiile oferite de cineaști în principii simple pentru respectarea vitezei cadrelor, a raportului de aspect, a culorii și contrastului, codându-le în mediul actual astfel încât televizoarele să le poată citi și reda în mod adecvat.”

În timp ce studiourile și producătorii de echipamente electronice de consum au lucrat îndelung pentru a oferi noi tehnologii de divertisment și experiențe speciale pentru consumatori, Filmmaker Mode marchează prima colaborare care implică liderii comunităților creative.

“Pentru mine contează foarte mult modul în care cinematografia este experimentată la domiciliu, deoarece acolo trăiește cel mai mult. Acolo cinema-ul este privit din nou și din nou, fiind experimentat în familie”, a adăugat Ryan Coogler, regizorul “Black Panther” și “Creed”. ”Permițând artiștilor din alianță să contribuie cu feedback pentru companiile de electronice în ceea ce privește Filmmaker Mode, putem ajuta în mod colectiv la generarea unei experiențe pentru consumator cât mai apropiată de cinematograf”, a continuat acesta.

Spre deosebire de unele moduri de vizualizare în care utilizatorului i se cere să intre în unul sau mai multe meniuri pentru a identifica și selecta anumite opțiuni, ”Filmmaker Mode” se va activa fie automat, fie prin metadatele încorporate în conținut, fie printr-un singur buton care permite consumatorului să activeze ”Filmmaker Mode” fără a trebui să navigheze prin mai multe niveluri de meniu. În plus, pentru a identifica ușor afișajele care redau conținut în Filmmaker Mode, numele și setările vor fi evidențiate la diversele firme de televizoare.

Cu toate avantajele pe care le oferă televizoarele contemporane, este un moment foarte oportun pentru a lansa Filmmaker Mode. Este pur și simplu imposibil să ignori ce poate face tehnologia”, a subliniat Paul Thomas Anderson, regizorul unor filme precum “There Will Be Blood” și “Phantom Thread.” “Putem folosi aceste funcții pentru a păstra intenția cineastului, pentru a păstra scopul artei”, a adăugat acesta.

Pe lângă feedback-ul din partea cineaștilor, studiourilor și producătorilor de echipamente electronice, UHDA a implicat comunitatea creativă extinsă prin desfășurarea unor sondaje în scopul identificării priorităților. În cadrul procesului de dezvoltare a specificațiilor pentru Filmmaker Mode, UHDA a lucrat cu și a solicitat informații de la Directors Guild of America și The Film Foundation.

Am înființat Film Foundation în 1990 cu intenția de a conserva pelicula și de a proteja viziunea originală a cineaștilor, astfel încât publicul să experimenteze aceste filme exact în modul în care ele au fost gândite pentru a fi văzute,” a subliniat celebrul regizor Martin Scorsese. “Majoritatea oamenilor privesc aceste filme clasice acasă, mai degrabă decât la cinematograf, ceea ce face ca Filmmaker Mode să fie extrem de important la prezentarea acestor filme cu specificații unice, oferite de filmarea pe peliculă.”

Zi de zi pe platou luăm sute de decizii despre modul în care să ne prezentăm și să ne spunem poveștile. Nicio decizie nu face sau distruge un film, ci efectul cumulativ exprimat într-un film care arată și se simte în modul gândit de noi”, ne dezvăluie regizoarea “Wonder Woman”, Patty Jenkins. “În calitate de cineast îmi doresc să văd …și cred că publicul își dorește să vadă…acea viziune transpusă prin orice mediu de vizualizare posibil.  Filmmaker Mode face posibil acest lucru pentru toate opțiunile de vizualizare la domiciliu.”

DESPRE UHD ALLIANCE:

UHD Alliance (UHDA), care numără aproape 40 de companii membre, este o coaliție globală formată din studiouri de divertisment de top, producători de echipamente electronice de consum, distribuitori de conținut și companii tehnologice, aliate pentru a încuraja crearea unui ecosistem care să realizeze plenar și să promoveze următoarea generație a platformei premium de divertisment la domiciliu. Membrii comitetului de conducere al UHDA sunt manageri de la: Dolby Laboratories, Panasonic Corporation, Samsung Electronics, Technicolor, Universal Pictures, Warner Bros. Entertainment și Xperi Corporation.  Pentru a afla mai multe despre UHD Alliance, vă rugăm să vizitați: experienceuhd.com

Companiile interesate de specificația UHDA și termenii de licențiere aferenți pot lua legătura cu: uhdalliance.org/contact-us/.

Pentru informații de presă, vă rugăm contactați:

Heather Gioco, HoogComm

+1-713-299-1312 – hgioco@hoogcomm.com

UHDA

Una dintre misiunile UHD Alliance este de a ajuta consumatorii să beneficieze de o experiență 4K UHD minunată”, a declarat Mike Fidler, președintele UHD Alliance. “Prin crearea Filmmaker Mode, producătorii de televizoare oferă consumatorilor cea mai rapidă cale spre o calitate a imaginii fidelă intenției creative a cineastului.”

Panasonic

Panasonic s-a angajat de multă vreme în demersul de a oferi privitorilor o calitate a imaginii care surprinde cu acuratețe intenția creatorului. Din acest motiv, în fiecare an lucrăm în mod direct cu coloriști de top de la Hollywood pentru a ne asigura că precizia noastră tehnică extremă se potrivește cu ceea ce creativii văd pe monitoarele de ajustare a culorii. Mulțumită acestui efort, televizoarele noastre OLED sunt utilizate în prezent în numeroase studiouri și case de post-producție ca monitoare de referință pentru client. În consecință, când am aflat despre preocuparea multor regizori, am fost foarte interesați să colaborăm cu UHD Alliance pentru a transforma Filmmaker mode într-o realitate“, a declarat Akira Toyoshima, directorul Panasonic’s Visual and Sound business unit.

Universal

Filmmaker Mode este o funcție foarte ofertantă prin intermediul căreia fanii interesați se pot bucura de cea mai autentică experiență de vizionare a filmelor la domiciliu” a declarat Michael Bonner, vicepreședinte executiv – Digital Distribution pentru UPHE. “Prin această colaborare fără precedent, am reunit în mod eficient tot ce e mai bun în materie de creativitate și tehnologie pentru a face posibilă experimentarea viziunii cinematice a cineaștilor direct pe milioane de televizoare 4K UHD din întreaga lume.”

Vizio

La VIZIO, ne dedicăm integral pentru a furniza clienților posibilitatea de a beneficia de o calitate a imaginii de cinematograf, direct de acasă. Inovăm constant prin integrarea unor caracteristici și tehnologii semnificative în televizoare și Sound Bars și vom încheia parteneriate cu alți lideri de pe piață pentru a oferă caracteristici mai puternice, mai inteligente pentru o experiență de divertisment neegalată”, a declarat William Wang, CEO al VIZIO. “Aderarea la inițiativa Filmmaker Mode este o extensie naturală a misiunii mărcii noastre, oferind privitorilor acces instantaneu la un divertisment de nivel superior de pe televizoarele lor VIZIO. Suntem încântați de faptul că atât de multe studiouri se implică pentru ca creațiile lor să fie prezentate la cea mai bună calitate, la cinematograf sau pe televizorul de acasă.”

Warner Bros.

“Apreciem relația de colaborare cu companiile producătoare de echipamente electronice în vederea îmbunătățirii constante a experienței de divertisment la domiciliu”, a declarat Jim Wuthrich, președinte, Worldwide Home Entertainment and Games pentru Warner Bros.  “Sprijinim cu entuziasm cineaștii noștri în demersul de incorporare a funcției Filmmaker Mode în aceste televizoare, pentru a păstra și prezenta cât mai bine viziunea lor creativă.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *