Cadourile pentru colegi – ce, cum si cand le oferi

closeup-of-gift-on-male-hand_1262-14854

Un job full time de 8-10 ore pe zi transforma pentru cei mai multi dintre noi locul de munca intr-o a doua casa. Din cele 24 de ore dintr-o zi, aproximativ 10 iti sunt ocupate cu jobul si drumul pana acolo si inapoi, iar din restul de 14 iti petreci cel putin 7 dormind. Iti mai raman cel mult 7 ore pe care le petreci acasa, treaz. Daca pornim de la aceasta analogie, colegii iti sunt un fel de familie sau macar niste prieteni cu care iti petreci mult timp. Iar pentru a avea o relatie buna cu ei, este nevoie de rabdare, intelegere, ajutor reciproc si, uneori, cadouri pentru colegi.

Cu siguranta unul dintre voi tine evidenta zilelor de nastere si va anunta si pe restul ca se apropie ziua Gabrielei de la departamentul de resurse umane, de exemplu. Ar fi frumos sa ii cumparati un cadou ca semn de recunostinta pentru zambetul larg si incurajator cu care v-a intampinat la interviu, pentru toate cererile de concediu pe care le-a inregistrat desi le-a primit mai tarziu decat trebuia si pentru toate datile in care v-a calculat zilele libere ramase pentru ca ati prins o super oferta pentru un city break in Praga peste doua saptamani.

Bun, in aceasta situatie vei contribui cu suma care iti revine pentru cumpararea unui cadou mai mare, din partea tuturor colegilor, si vei lasa o persoana care o cunoaste mai bine pe Gabriela sa faca alegerea. La final, vei completa felicitarea cu numele tau si o urare din suflet pentru ca stii ca si ea va face acelasi lucru cu felicitarea ta cand vei fi tu sarbatoritul firmei. Intotdeauna are doar vorbe bune de spus despre toti colegii, asa ca nu o dezamagi si hai cu o urare originala, nu cu una copiata de pe net.

Dar mai exista si situatii in care, chiar daca nu e obligatoriu, e recomandat sa le cumperi cadouri colegilor asa incat sa aveti o relatie buna. Cel mai bun exemplu este ziua in care acestia pleaca in concediu. Pe langa urarile pentru un concediu placut si relaxant, te mai poti oferi sa preiei din responsabilitatile lor cat timp sunt plecati asa incat sa nu fie coplesiti de munca la intoarcere. Stii si tu ca dupa prima saptamana de munca de dupa un concediu ajungi sa fii atat de obosit incat ai impresia ca nici macar nu ai fost in vacanta in acel an.

Un alt exemplu, la fel de bun, este bine-cunoscuta cearta cu colegii. Nu vorbim despre ceva grav si peste care nu puteti trece, dar poate ai mancat din greseala iaurtul altcuiva, ai uitat sa pui hartie in imprimanta sau ai spart din greseala cana preferata a cuiva. Poti astepta ca situatia sa se detensioneze de la sine in cateva zile sau saptamani, sau poti rezolva problema imediat oferind un mic cadou care spune “imi pare rau”. Ofera o cana noua, o ciocolata sau un buchet de flori si starea de liniste va reaparea in biroul vostru.

Pentru cele mai inspirate cadouri pentru colegi apeleaza cu incredere la Mr House!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *