infiniTIFF 2018: Creativitatea și inovația, aduse mai aproape de Samsung în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania

București, România – 14 mai 2018 – Samsung Electronics România aduce pentru al doilea an consecutiv tehnologia Gear VR în spațiul infiniTIFF din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, ce va avea loc la Cluj-Napoca, într-un cadru special amenajat la Cluj Hub, în perioada 25 mai – 2 iunie 2018. Astfel, pe parcursul infiniTIFF, susținut de Samsung Electronics România, cinefilii, dar și cei pasionați de noile forme de storytelling audiovizual, vor avea ocazia să descopere un program incitant de experiențe VR, Live Cinema și Loop Cinema și să descopere metode de creare de conținut în noile medii de comunicare.

Samsung dovedește în fiecare an că tehnologia provoacă la creativitate și aduce noi oportunități de storytelling și creare de conținut. Continuarea parteneriatului strategic cu Festivalul Internațional de Film Transilvania a venit natural, din dorința de a promova această latură a tehnologiei și de a încuraja publicul să facă alegeri mai îndrăznețe în materie de conținut.

Colecția de experiențe uimitoare din cadrul TIFF va fi întregită de cele mai noi smartphone-uri premium din portofoliul Samsung, Galaxy S9 și Galaxy S9+, dispozitive care reinventează modul în care comunicăm, împărtășim și experimentăm lumea. Special construite pentru comunicarea vizuală, telefoanele Samsung lărgesc gama de posibilități atunci când vine vorba de imortalizarea unui anumit moment.

„În prezent putem crea, ne putem bucura și împărtăși cele mai bune cadre prin simpla utilizare a unui smartphone, a unei camere Gear 360 sau a unor ochelari virtuali. Prin noile tehnologii putem explora diverse lumi și putem experimenta cel mai nou conținut cinematografic, diverse jocuri și aplicații, iar poveștile celorlalți pot fi trăite și de noi, direct de pe primul rând. Tocmai de aceea, misiunea Samsung este de a crea o lume mai bună plină de experiențe digitale mai bogate, și de a-și dedica eforturile creativității, inovației, precum și pasiunilor consumatorilor noștri, valori împărtășite cu partenerii pe care îi avem”, a declarat Simona Panait, Head of Corporate Marketing & Communications South-East Europe.

Printre noutățile celei de a doua ediții infiniTIFF se numără infiniTIFF Summit – conferința în cadrul căreia vor fi analizate noile tendințe la intersecția dintre film, storytelling și tehnologie, și #Stories on Instagram – un workshop dedicat explorării formatelor narative produse și distribuite prin intermediul acestui tip de social media. Astfel, în acest an, Samsung propune participanților la eveniment o serie de posibilități care îmbogățesc viața și uimesc întreaga omenire.

InfiniTIFF Summit (http://tiff.ro/infiniTIFF/summit) este un eveniment care își propune să exploreze evoluția comună a storytelling-ului și a tehnologiei și potențialul acestei fuziuni. În deschiderea infiniTIFF Summit, Ricardo J. Méndez, Technical Director la Samsung NEXT, va arunca o privire asupra modului în care liniile dintre jucător și spectator au devenit mai neclare, a situaților în care media a inversat rolurile celor doi și a genurilor în care narațiunea se petrece, în mare parte, în imaginația noastră.

În cadrul InfiniTIFF VR Cinema (http://tiff.ro/infiniTIFF/vr-cinema) va fi prezentată o selecție revoluționară și variată de conținut VR, cu ajutorul tehnologiei Samsung.

Peste 15 experiențe în ficțiune, non-ficțiune și animație, atât lucrări noi, cât și exemple clasice ale realității virtuale, vor oferi publicului oportunități de a explora în continuare potențialul artistic și narativ al acestui mediu de storytelling. Full Moon VR, o secțiune specializată din program, va fi dedicată exclusiv genului horror.

Dana Rogoz (@danarogoz), ambasador Samsung România, va participa anul acesta la workshop-ul #Stories on Instagram (http://tiff.ro/infiniTIFF/workshop-stories-instagram), ce se va întinde pe parcursul a patru zile și va detalia potențialul Instagram și trucurile utilizate de specialiști și modalitățile ingenioase prin care poate fi folosit acest canal social media.

Dawid Marcinkowski și Katarzyna Kifert, cunoscuți ca The Kissinger Twins (@thekissingertwins), un duo de regie de film interactiv, vor coordona workshop-ul. Ceilalți invitați speciali la workshop-ul #Stories on Instagram sunt Cristian Șimonca (@bloguluotrava), influencer și blogger, și Robert Katai (@katairobi), visual marketer și content strategist.

Workshop-ul, susținut de Samsung, se adresează profesioniștilor din lumea cinematografică, designerilor, creativilor din domeniul tehnologiei, scenariștilor, programatorilor, artiștilor vizuali, pasionaților de animație si jocuri, ce sunt interesați să dezvolte un limbaj propriu de narațiune audio-vizuală pe Instagram.

De asemenea, Samsung a lansat provocarea ambasadorilor săi oficiali de a participa la Loop Cinema (http://tiff.ro/infiniTIFF/loop-cinema), realizând compilații de videoclipuri pe YouTube. Astfel, publicul infiniTIFF poate arunca o privire asupra unor materiale video care au inspirat sau amuzat creatorii de conținut care au în momentul de față mii de urmăritori pe canalele de social media.

Printre proiectele pregătite de Samsung în cadrul acestei ediții TIFF se numără și Rocket Man, o poveste galactică în 360°, construită de regizorul Millo Simulov cu ajutorul tehnologiei Samsung Gear VR. Acest scurtmetraj promite a fi o experiență vizuală imersivă, un mix captivant între tehnologie și storytelling. Cei interesați de vizionarea filmului o vor putea face, în premieră, într-un cadru inedit, pe parcursul TIFF.

Samsung continuă să stabilească noi standarde în domeniile hardware, software și ale serviciilor, pentru a crea dispozitive care să îmbunătățească modul în care utilizatorii se conectează, împărtășesc conținut și își organizează timpul. Atât la nivel local, cât și la nivel internațional, Samsung a fost un susținător și un dezvoltator activ de conținut 360 alături de parteneri renumiți, înțelegând că tehnologia și conținutul captivant oferă consumatorilor accesul la experiențe noi. Astfel, ecosistemul de produse Samsung oferă o poartă de acces către noi experiențe și mari aventuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *